sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Economie > BNR. Monede din aur, argint și alamă dedicate Centenarului Marii Uniri

BNR. Monede din aur, argint și alamă dedicate Centenarului Marii Uniri

Banca Naţională a României lansează, astăzi, în circuitul numismatic o monedă din aur, o monedă din argint și o monedă din alamă pentru colecționare.

Totodată, BNR pune în circulație o monedă aniversară din alamă, având ca temă ”100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”.

Aversul monedei din aur redă o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918; inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Aversul monedei din argint redă o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918; inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare redă o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918; inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României, anul de emisiune „2018” și litera „N”, într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.

Aversul monedei din alamă pentru circulație redă o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918; inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, din argint și din alamă) prezintă portretele lui Ștefan Cicio-Pop, Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu, Vasile Goldiș și Iuliu Hossu, personalități care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri; inscripția în arc de cerc „100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE” și data evenimentului aniversat „1 DECEMBRIE 1918”.

Preţurile de vânzare sunt:

-7.615,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;

-330,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare;

-10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Monedele din aur, argint, alamă pentru colecționare și monedele de circulație cu caracter aniversar, dedicate marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Sursa: Comunicat BNR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *