sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Bobocii Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, primiți în condiții de siguranță

Bobocii Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, primiți în condiții de siguranță

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, elevii sosesc mai devreme de 14 septembrie, pentru a se putea pregăti pentru festivitatea de deschidere, la început de drum al carierei militare în Armata României.

Astfel, începând de ieri, sosesc în serii, pentru a se păstra distanța socială, cei 118 de elevi de anul I ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, alături de colegii lor mai mari, gradații, care îi vor călăuzi la început de drum, în noua viață de cadet militar.

În următoarele zile, până la sfârșitul săptămânii, comandanții de companie vor întâmpina pe rând, elevii de la toți anii de studiu.

Primii boboci au fost întâmpinați la intrarea unității de comandantul lor de companie, locotenent Patrick Otti, pentru a le ura bun venit și a le da primele instrucțiuni. Personalul medical, condus de medicul unității, lt. dr. Magda Popițanu, le-a făcut triajul epidemiologic și instructajul cu regulile de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19, înainte ca elevii să își poată continua traseul până la pavilioanele dormitoarelor.

După ce își iau în primire camerele, elevii efectuează testul de evidențiere a prezenței virusului SARS-CoV-2 și își primesc echipamentul militar și uniforma.

Sursa: Forțele Navale Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *