marți, 11 august 2020
Acasă > Social > “Botezul cailor”, la Mihail Kogălniceanu

“Botezul cailor”, la Mihail Kogălniceanu

„Calul te învță să căltoriști prin viță cu bucurie cu demnitate, hotărât sălbatic și liber“…

La fel ca în fiecare an, Boboteaza, una dintre ultimele sărbători ale iernii aduce cu sine și o serie de tradiții obiceiuri frumoase.

Tradțiile, păstrate în special în mediul rural se perpeturază an de an și cu sprijinul autorităților locale.

Primăria şi Consiliul Local Mihail Kogălniceanu organizează 6 ianuarie, de Bobotează, tradiționalul „Botez al Cailor”. Devenit o tradiţie, evenimentul este unul special pentru comunitate. Pentru a respecta tradiţia, miercuri, începând cu ora 12.00 în centrul localității Mihail Kogalniceanu are loc o nouă ediție a sărbătorii „Botezul Cailor“.

Autoritățile locale, alături de primarul Ancuța Belu și de preoţii din localitate invită pe toți cei care vor să asiste la o adevarată reprezentație de grație și forță la o nouă ediţie a evenimentului. Vor avea loc urmatoarele probe: Frumuseţea cailor, Viteză și Frumusetea atelajelor. Se vor acorda premii pentru fiecare probă dar şi premii speciale şi de excelenţă celor care au făcut o pasiune din grija acordată cailor.

Pentru ca buna dispoziție să nu dispară și pentru ca proverbialul ger al Boboteyei să fie mai ușor de suportat, cei prezenţi vor fi serviţi cu un pahar de vin fiert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *