miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Sport > Box: Americanul Adrien Bronner, campion mondial WBA la categoria welter

Box: Americanul Adrien Bronner, campion mondial WBA la categoria welter

Pugilistul american Adrien Bronner a cucerit titlul de campion mondial al categoriei welter (versiunea WBA), după ce a dispus, sâmbătă noaptea, la New York, de compatriotul său Paul Malignaggi, cu o decizie majoritară la puncte, după 12 runduri.

Bronner deţine în prezent centura mondială la trei categorii de greutate (la uşoară, versiunea WBC şi la super-pană, WBO). În meciul de la welter, 2 arbitri-judecători l-au dat câştigător, cu 117-111 şi 115-113, în timp ce al treilea a punctat 115-113 în favoarea lui Malignaggi.

Adrien Bronner, 23 de ani, are un palmares perfect, de 27 de victorii, alăturându-se lui Roberto Duran, Roy Jones Jr şi Robert Guerrero în ce priveşte performanţa de a cuceri primul său meci după ce a sărit 2 categorii de greutate.

Vădit afectat de decizie, Malignaggi a declarat la sfârşitul luptei: “S-ar fi putut încheia şi cu un rezultat exact invers. Bronner nu a făcut destul pe ring pentru a cuceri centura de campion. Nu spun că meciul a fost aranjat, ar verdictul strâns ajunge mereu de partea boxerului mai bine contactat politic”.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *