sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Braconaj piscicol la Oltina

Braconaj piscicol la Oltina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal în interiorul unei ferme piscicole din judeţul Constanţa.

“În data de 05.11.2014, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa i-au depistat, pe lacul Oltina din judeţul Constanţa, pe cetăţenii români G. VALENTIN, în vârstă de 38 ani şi D.I. MARIUS de 18 ani, care se aflau într-o barcă din fibră de sticlă şi pescuiau cu 16 plase tip monofilament. În ambarcaţiunea celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Constanţa, a fost găsită cantitatea de 52 kilograme peşte din speciile puiet crap şi caras”, au declarat oamenii legii.

Cercetările au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au pătruns în mod ilegal în interiorul fermei piscicole din localitatea Oltina cu scopul de a pescui.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 800 metri, barca cu două vâsle din lemn, un costum de cauciuc tip pescar, iar întreaga cantitate de peşte aflată în stare vie a fost redată mediului natural conform procedurilor legale.

Cei doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, furt şi furt calificat, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, respectiv art. 228, alin. 1 şi art. 229, alin. 1, lit. b din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *