sâmbătă, 29 februarie 2020
Acasă > Eveniment > Braconaj piscicol la Periboina

Braconaj piscicol la Periboina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, descoperind 17 saci cu plase de pescuit  monofilament, având cantitatea de 269  kilograme peşte.

 În data de 21.10.2014, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia împreună cu un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţia au acţionat în zona Cetate Histria – Edighiol – Periboina, iar la aproximativ un km Sud de Canalul Periboina, pe o insuliţă aflată lângă malul de sud al lacului Sinoie, au descoperit în vegetaţie 17 saci ce conţineau plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 2647 metri cu captură de 269 kg peşte proaspăt din specia caras.

Poliţiştii de frontieră au ridicat peştele şi plasele în vederea confiscării, peştele fiind predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte, obţinute din pescuit şi deţinerea, utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. h şi k, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *