Acasă > Eveniment > Braconieri prinși de Garda de Coastă

Braconieri prinși de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal în interiorul unei ferme piscicole din judeţul Constanţa şi un altul care pescuia pe un lac din judeţul Tulcea în perioada de prohibiţie.

● În data de 03.09.2014, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa i-au depistat, pe malul lacului Oltina, pe cetăţenii români M.I.A., în vârstă de 21 ani şi I.A.A. de 16 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care pescuiau cu o plasă tip monofilament, în care prinseseră cantitatea de 6 kilograme peşte din speciile puiet crap şi caras.
Cei doi bărbaţi au declarat că au pătruns în mod ilegal în interiorul fermei piscicole din localitatea Oltina cu scopul de a pescui.

● În aceeaşi noapte, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, alături de un reprezentant al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, l-au surprins, pe lacul Telincea, pe catăţeanul român M.A., în vârstă de 62 ani, care pescuia dintr-o barcă cu cinci plase tip setcă în lungime de 366 metri.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 426 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată reprezentanţilor fermei piscicole.
Cei doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, furt şi furt calificat, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, respectiv art. 228, alin. 1 şi art. 229, alin. 1, lit. b din Codul Penal, iar bărbatul tulcean este cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *