sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Braconierii se pregătesc de postul Crăciunului

Braconierii se pregătesc de postul Crăciunului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag, o percheziţie la un imobil care aparţinea unui cetăţean român, în urma căreia au ridicat în vederea confiscării 49 de unelte de pescuit interzise de lege, în lungime de aproximativ 3 kilometri şi cantitatea de 537,5 kilograme peşte.

În urma activităţilor informativ operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în lacul Razelm, folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar peştele capturat era comercializat fără documente legale către diferite persoane

Astfel, în data de 14.11.2015, în baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Babadag, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au efectuat o percheziţie la un imobil aparţinând cetăţeanului român C.G. în vârstă de 56 de ani, domiciliat în localitatea Sălcioara, de pe raza judeţului Tulcea, implicat în activitatea infracţională.

În urma verificărilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 47 de unelte de pescuit tip monofilament în lungime totală de 2996 metri, 2 unelte din fir textil tip setcă în lungime totală de 70 metri, 478,7 kilograme peşte proaspăt şi 56,8 kilograme file peşte congelat.
În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, urmând ca cercetările să fie extinse şi pentru alte fapte penale prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *