joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Brățări “made in China”, confiscate în Portul Constanța Sud-Agigea

Brățări “made in China”, confiscate în Portul Constanța Sud-Agigea

În urma unui control amănunțit efectuat asupra unui container aflat în Portul Constanța, polițiștii au descoperit mai multe bunuri contrafăcute și nedeclarate în vamă de către expeditor, în valoare de 126.000 de lei. Marfa a fost confiscată, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime din cadrul Direcției de Poliție Transporturi — IGPR au efectuat un control fizic total asupra mărfii existente într-un container, sosit în Portul Constanța Sud Agigea, la data de 18 septembrie a.c.. Containerul fusese expediat de către o firmă din China către o societate comercială din localitatea Ștefăneștii de Jos.

Cu ocazia controlului, polițiștii au constatat că în interior se aflau mărfuri în plus față de cele declarate cu ocazia solicitării importului (56.000 de brățări din material textil), precum și bunuri ce prezentau mărci și însemne figurative identice sau similare protejate de legislația în vigoare, având un design comunitar (14.000 de brelocuri din cauciuc).

Bunurile descoperite, cu o valoare de piață estimată de 126.000 de lei, au fost reținute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale în vamă și punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *