Acasă > Politica > Bugetul de stat pe 2017 a fost aprobat

Bugetul de stat pe 2017 a fost aprobat

GrindeanuParlamentarii au aprobat, astăzi,  proiectele de lege privind bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pe anul 2017.

Proiectul privind bugetul de stat a fost adoptat cu 208 voturi „pentru” și 105 „împotrivă”, iar cel al asigurărilor sociale cu 208 „pentru” și 107 „împotrivă”.

Principalele proiecții macroeconomice pe care le are în vedere Executivul sunt o creştere economică de 5,2%, un deficit de 3% şi o rată a inflaţiei de 1,4%.

Potrivit Guvernului, bugetul pe 2017 are ca direcții majore de acțiune creșterea veniturilor populației, investiții sporite în infrastructură și reducerea taxelor.

După vot, premierul Sorin Grindeanu le-a mulțumit deputaților și senatorilor.

“Mulțumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgență bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toții. Era nevoie să fie votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfășurat într-un calendar normal, și asta era bine pentru România. Aș vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori și să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri”, a afirmat primul ministru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *