Acasă > Comunicate > BULETIN INFORMATIV GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV GARDA DE COASTĂ

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Mercedes cu ITP fals, descoperit în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Mercedes condus de un cetăţean român, care avea certificatul de inspecţie tehnică fals.

În data de 15.04.2013, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.V., în vârstă de 32 ani, domiciliat in R. Moldova, care conducea un autoturism marca Mercedes model E 290, înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean bulgar, în schimbul sumei de 2.500 de euro, fără a cunoaşte faptul că unul dintre documentele autoturismului este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv 291 din Codul Penal.

Plase de pescuit în lungime de peste 800 metri şi aproximativ 210 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şapte persoane care deţineau plase de pescuit tip monofilament şi comercial, în lungime de 817 metri, respectiv transportau cantitatea de 208,5 kilograme peşte fără documente legale.

În data de 15.04.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea, S.P.F. Chilia şi S.P.F. Ostrov, unde au identificat şase persoane de sex masculin şi una de sex feminin care pescuiau cu plase de tip monofilament şi comercial, respectiv transportau cu un autoturism o cantitate de peşte fără a îndeplini condiţiile legale.

Asupra celor şase bărbaţi au fost găsite 21 de plase de pescuit, în lungime de 817 metri, precum şi o cantitate de 43,5 kilograme peşte, pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Persoana de sex feminin, care conducea un aututorism marca Dacia, a fost depistată pe raza localităţii Baia din judeţul Tulcea, transportând 165 kilograme peşte fără documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, iar cantitatea de 208,5 kilograme de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Tulcea şi Constanţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloacea peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *