Acasă > Eveniment > BUZĂU: Un TIR încărcat cu 800 de butelii a luat foc pe E85, în Mihăilești

BUZĂU: Un TIR încărcat cu 800 de butelii a luat foc pe E85, în Mihăilești

Un tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, vineri dimineaţa, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodând după pornirea incendiului. Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *