Cadre medicale, reținute pentru corupție. Polițiștii au confiscat peste 150.000 de euro, bijuterii, bănuți și ceasuri din aur

  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 150.000 de euro, inele, brățări, coliere, cercei, broșe, pandantive, bănuți și ceasuri din aur au confiscat polițiștii anticorupție ai D.G.A. – Mureș de la cadre medicale cercetate pentru infracțiuni de corupție în legătură cu facilitatea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În consecință, 4 inculpați (3 cadre medicale și un funcționar public) au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, iar față de alți 3 inculpați, tot cadre medicale, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării unității de parchet de către D.G..A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în care era semnalată activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Județene de Pensii Mureș, suspectați că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma perchezițiilor  au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei și 100 dolari, 39 inele, 3 brățări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broșe, 6 pandantive și 7 bănuți din aur.

Dosarul s-a constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ca urmare a sesizării unității de parchet de către D.G..A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare și dare de mită.

Sursa: DGA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *