Călătoriți în Bulgaria? Se schimbă regulile pentru șoferi

  •  
  •  
  •  
  •  

Frontiera BulgariaInspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost anunțat de autorităţile de frontieră bulgare că de la 1 februarie 2017 au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care atovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria.

Ghișeele de plată a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autoritățile bulgare au informat că plata taxei de drum se poate efectua doar cu card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu card bancar.

Până în momentul de față, pe sensul de intrare în țară, Agenția Vamală Bulgară a înființat pentru plata taxei de drumuri următoarele unități:

P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate;

P.T.F. Ruse/Giurgiu – două unități;

P.T.F. Silistra/Ostrov – o unitate;

P.T.F. Kardam/Negru Vodă – o unitate;

P.T.F. Duran Kulak/Vama Veche – o unitate.

Poliția de Frontieră menționează că ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile aflate în competență pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontieră și fiind utilizate la maxim infrastructura punctelor de frontieră pentru efectuarea controlului la ieșirea din țară.

 

Sursa: Poliția de Frontieră Română

One thought on “Călătoriți în Bulgaria? Se schimbă regulile pentru șoferi

  1. Faci bani acasă!
    Atenție, oferta este specială! Faci bani rapid! Avem planuri mari de dezvoltare! Îți oferim siguranță! Cel mai important moment este acum! Lucrezi confortabil! Primești instrucțiuni complete! Te-ai săturat de șefi? Începe acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *