vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Sport > Calificare meritată pentru Săgeata Năvodari

Calificare meritată pentru Săgeata Năvodari

Meci aspru cu numeroase intrări dure, 4 goluri, prelungiri și două cartonașe roșii, în turul 5 al Cupei României la fotbal.

FC Farul Constanța și Săgeata Năvodari s-au luptat pentru un loc în șaisprezecimile competiției. Au câștigat năvodărenii cu scorul de 3-1, după prelungiri.

Așa cum era de așteptat, derbiul turului 5 din Cupa României la fotbal, dintre FC Farul Constanța și Săgeata Năvodari  a avut de toate.

Un ritm alert, numeroase dueluri tari, la limita regulamentului, două cartonașe roșii, 4 goluri, prelungiri și acuze privind arbitrajul. Din păcate a avut parte și  de o asistență redusă, dar asta nu mai miră pe nimeni când vine vorba de un meci disputat la Constanța.

Săgeata Năvodari a deschis scorul în minutul 30, după reușita lui Emilio Guerra. Bucuria oaspeților a durat doar 3 minute. La o fază confuză petrecută la marginea careului de 16 m al năvodărenilor, arbitrul Adrian Ilyeș a văzut un henț comis de Florin Pătrașcu și a dictat lovitură de la 11 m în favoarea gazdelor. A executat și a marcat Ochia.

Egalitatea a persistat până la finalul celor 90 de minute regulamentare, astfel că s-a intrat în prelungiri. Nu înainte însă ca gazdele să rămână în 10 jucători, după eliminarea lui Robert Neagoe, din minutul 84, după o intrare tare.

În prelungiri Săgeata a fost mai proaspătă și s-a desprins decisiv. Mai întâi a recidivat Guerra, în minutul 107, pentru ca Vezan să aducă liniștea în tabăra oaspeților printr-un eurogol marcat în minutul 116.

Până la final Săgeata l-a pierdut pe Florin Pătrașcu eliminat pentru al doilea galben.

Au evoluat următoarele formații:

Farul Constannța: Neagu – Băjan, Ciobanu, Miulescu, Szalkai – Scărlătescu, Ochia, Neagoe, Cârstoiu, Ivănică – Enciu

Săgeata Năvodari: Albuț – Cârjă, Damian, Pătrașcu, Bruno – Muzac, Stana – Ganea, Vezan Eloy – Guerra.

Pe parcursul meciului, la Săgeata au mai intrat Deletici, Vieru și Bărbulescu.

Spre lauda lor, cei doi tehnicieni, Marian Pană și Cătălin Anghel s-au prezentat la conferința de presă de după joc calmi și analitici, fără acuze reciproce, preocupați doar de echipele lor și de ce mai au de rezolvat pentru a-și atinge obiectivele. Antrenorul farist, evident supărat după eșec, a găsit puterea să recunoscă justețea victoriei oaspeților.

“Am ieșit destul de onorabil din punct de vedere al evoluției echipei și al atitudinii jucătorilor. Le-am mulțumit băieților în cabină, le-am spus să stea cu capul sus și să ne vedem în continuare de joc și de creșterea competitivității. Rămâne însă consemnat rezultatul pozitiv obținut meritat de echipa oaspete, care are jucători foarte buni. Dacă nu ar fi fost eliminat Neagoe atât de ușor, eu zic că jocul putea lua o altă turnură”, a afirmat Marian Pană, antrenor Farul Constanța.

Tehnicianul Săgeții Năvodari, Cătălin Anghel  a disecat cu precizie jocul formației sale, fiind ușor nemulțumit de evoluția elevilor săi.

„Am prezentat jucătorilor mei echipa Farul ca pe o echipă de tradiție, cu spirit de luptă și știam că va fi un meci greu. În seara asta noi singuri ne-am făcut meciul greu și am băgat Farul în joc prin greșelile foarte mari pe care le-am făcut pe fază defensivă. Nu am fost atât de incisivi în atac pe cât ar fi trebuit să fim, din cauză că în prima repriză benzile terenului nu au existat pe fondul unui joc slab practicat de atacanții noștri laterali. După pauză am început să dominăm foarte mult și au început să apară ocaziile. Până la urmă a ieșit bine pentru noi și este foarte important că mergem mai departe în Cupa României”, a declarat Cătălin Anghel, antrenor Săgeata Năvodari.

Ambii antrenori păreau preocupați mai mult de meciurile viitoare în care sunt angrenate echipele lor și e firesc să fie așa.

Ambele echipe vor juca, sâmbătă, pe teren propriu, în campionat. Săgeata întâlneşte, la Năvodari, pe CSM Unirea Urziceni, în timp ce FC Farul joacă la Constanța, cu una dintre principalele candidate la promovare, Academica Argeș.

“Trebuie să fim realiști, să rămânem cu picioarele pe pământ și să câștigăm meciul de sâmbătă, de acasă, cu un adversar foarte greu. Cred că drumul pe care am pornit este unul bun”, a spus Marian Pană, antrenor Farul Constanța

“Nu contează ce adversar vom întâlni în turul următor al Cupei României. Mă gândesc acum la meciul de sâmbătă, cu un adversar greu, și este păcat că nu am reușit azi să terminăm meciul după 90 de minute. Slobozia este o echipă care se organizează foarte bine, care contraatacă foarte periculos. Va trebui să o luăm de la capăt și să punem o presiune pe adversari care să ne aducă și goluri și să câștigăm meciul. Dacă vom marca goluri în primele 45 de minute și vom face ca adversarul să cadă după prima repriză, voi fi mulțumit”, a afirmat Cătălin Anghel, antrenor Săgeata Năvodari.

Redactor: Nicu Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *