Cameră multisenzorială pentru nevăzătorii din Moldova

La școala specială pentru persoane cu dizabilități sunt înscriși 120 de copii. Pentru a le face procesul de învățare mai atractiv, reprezentanții  Liceului Special „Moldova“ din Târ­gu Frumos şi voluntarii Fundaţiei „Orange“ le-au organizat micuților o cameră specială și un cabinet multisenzorial, dotate la standarde moderne. Proiectul a costat  peste 112 mii de lei, din care 85% sunt bani din finanţare, iar restul a fost acoperit de şcoală.

„În momentul în care am terminat de amenajat camera, s-a făcut un instructaj cu profesorii, astfel că ştiu cum să folosească a­paraturile din dotare. Acest proiect este drumul de la întuneric către lumină şi la propriu şi la figurat. Cei 15% din sumă au fost asiguraţi de noi, prin renovarea sălii, prin instalaţiile electrice, calculator, proiector şi tot ce a mai fost nevoie“, a declarat Mar­gareta Pristavu, directorul Liceului Special „Moldova“ din Târgu Fru­mos.

Iniţiativa acestui proiect a plecat de la necesităţile pe care le-au observat cadrele didactice şi finanţatorii în rândul copiilor şi nevoia de a lucra multisenzorial cu ei. Elevii vor intra pentru prima dată în cameră pe 1 noiembrie, iar proiectul va dura 6 luni. La înce­put, copiii vor fi evaluaţi, apoi vor participa la şedinţe săptămânale, în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Redactor. Denisa Stoenescu.

Sursa foto: ziaruldeiași.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *