duminică, 9 august 2020
Acasă > Externe > CAMERUN: 55 de morți și 600 de răniți după ce un tren a deraiat

CAMERUN: 55 de morți și 600 de răniți după ce un tren a deraiat

cameroon-train-accidentUn accident feroviar grav a avut loc în Camerun, soldat cu cel puțin 55 de morți și aproape 600 de răniți. Trenul a deraiat în apropiere de orașul Eseka, aflat la aproximativ 200 km de capitala Yaounde.

Mai multe vagoane s-au răsturnat în șanțul de lângă calea ferată, după ce trenul a deraiat.

„Pronosticul vital al unor răniți este foarte angajat (…) Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdată”, a declarat minitrul transporturilor la postul național de televiziune.

Au fost mobilizate echipele de intervenție și de securitate”, a dat asigurări la rândul ei societatea de transport feroviar Camrail. Societatea aparține grupului francez Bolloré, care deține 77,40% dintre acțiuni, conform paginii sale de internet.

„Echipele de prim-ajutor au plecat din Douala pentru a se alătura celor mobilizate din regiunea centrală. Pompierii au pornit spre Eseka” vineri, a declarat presei guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonné Ivaha Diboua.

Trenul era foarte aglomerat, deoarece drumul dintre Yaounde și Douala este întrerupt în urma prăbușirii unui pod din cauza ploilor abundente, situație ce a complicat mai mult intervenția echipelor de salvare.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *