marți, ianuarie 21, 2020
Acasă > Social > Campania națională a Inspectoratului Teritorial de muncă pentru identificarea angajaților fără carte de muncă a ajuns la final.

Campania națională a Inspectoratului Teritorial de muncă pentru identificarea angajaților fără carte de muncă a ajuns la final.

Timp de două luni Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfășurat o campanie pentru depistarea angajaților fără forme legale de muncă dar și pentru identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor. Neregulile nu au întârziat să apară. În urma verificărilor, pe perioada sezonului estival, au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 1.400.000 de lei.

Numărul angajaților fără carte de muncă crește de la an la an pe litoral, deşi firmele care fac aşa ceva riscă sancțiuni financiare şi chiar penale. Spre exemplu, patronii a două societăţi care aveau peste 26 de angajatori fără contract individual de muncă sunt în prezent cercetaţi de Parchet, în urma sesizării inspectorilor.

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și Sănătate în muncă au verificat un număr de 274 angajatori, cu un număr total de 8.097 salariați. S-au constatat 424 de neconformități pentru care au fost dispuse 424 de măsuri de remediere. S-au aplicat 403 avertismente și 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de  107.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *