Acasă > Externe > Canada a bombardat poziții din Irak ale grupării Statul Islamic

Canada a bombardat poziții din Irak ale grupării Statul Islamic

Avioane de vânătoare canadiene au efectuat, duminică, bombardamente asupra unor poziții din Irak ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat luni Ministerul Apărării canadian, citat de AFP.

În cadrul angajamentului Canadei alături de forțele coaliției internaționale conduse de Statele Unite, două avioane F-18 Hornets au lovit un obiectiv al grupării SI la sud-vest de orașul Haditha (situat la 250 de kilometri nord-vest de Bagdad) cu ajutorul echipamentelor de ghidare de precizie, a menționat ministerul citat.

Avioanele militare canadiene au participat ‘la lovituri aeriene ale coaliției în sprijinul operațiunilor ofensive ale forțelor de securitate irakiene’.

Loviturile canadiene au survenit pe fondul unei polemici în Canada între noul guvern de la Ottawa, condus de Justin Trudeau, ce a promis retragerea avioanelor canadiene din Irak în viitorul apropiat, și opoziția conservatoare care i-a cerut șefului executivului să-și revizuiască poziția după atentatele teroriste comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 132 de morți și 352 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț.

Lovituri aeriene au fost efectuate și vineri de către avioane canadiene împotriva pozițiilor jihadiștilor.

Luând în calcul și acțiunile de duminică, forțele canadiene au efectuat 10 bombardamente contra obiectivelor din Irak ale SI după ce Justin Trudeau a devenit premier al Canadei, la jumătatea lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *