Acasă > Social > Canal ecologic olimpic, în judeţul Tulcea

Canal ecologic olimpic, în judeţul Tulcea

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a fost prezent la Tulcea pentru a prezenta în faţa autorităţilor tulcene, care i-au susţinut financiar o parte dintre proiectele sale, un bilanţ al acti­vităţii şi un CV al Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23”.

„Ivan Patzaichin aduce valoare tuturor evenimentelor în care se implică. Sunt bucuros că ţine aproape de noi, de judeţul Tulcea, de zona deltaică şi vreau să subliniez eforturile pe care le presupune această formă de pro­movare naţională şi interna­ţio­nală. Trebuie să fim mândri că avem un om în spatele acestei strategii de destinaţie ecologică”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Un alt proiect al Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23”, ar putea prinde contur cât de curând la Tulcea.

 „Din păcate, în ultimii 15 ani, niciun campion al României nu a mai fost originar din Delta Dunării, unde, în prezent, copiilor şi tinerilor le este ruşine să mai vâslească. Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea, împreună cu Asociaţia „Ivan Patzaichin-Mila 23” au pus bazele construirii primului canal olimpic pentru competiţii de canotaj din România, ce va fi totodată şi primul canal de canotaj eco din lume. În sprijinul continuării tradiţiei, sportul şi infrastructura sportivă trebuie să constituie un factor de dezvoltare economică, atât prin atragerea organizatorilor de competiţii in­ternaţionale, dar şi prin reacti­varea performanţei locale”, a declarat Ivan Patzaichin.

Visul şi dorinţa fostului canotor este ca Delta Dunării să devină cea mai mare destinaţie de ecoturism din Europa.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *