Cantina Socială și Centrul de Zi din Localitatea Năvodari- Reabilitare și Modernizare

  •  
  •  
  •  
  •  

În luna mai 2012, Primăria Orașului Năvodari a demarat implementarea proiectului “Cantină socială și centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare”. La aproape 18 luni de la demararea proiectului, pe 30 octombrie 2013, va avea loc evenimentul care va marca finalizarea acestui proiect important pentru comunitatea din orașul Năvodari.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, DMI 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”, contractul de finanțare fiind încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni,  iar valoarea totală a acestuia se ridică la 4.765.000 lei, din care contribuția financiară a Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională este de 3.094.394,10 lei, contribuția Unității Administrativ  Teritoriale – Orașul Năvodari este de 77.022,88 lei, iar prin bugetul național se asigură o cofinanțare de 679.726,89 lei.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 200 de persoane provenite din familii nevoiașe, care vor primii în cadrul cantinei cel puțin o masă caldă în fiecare zi, dar și 25 de copii care vor primi la nivelul centrului de zi servicii socio-educative. Pe lângă aceștia, peste 60 de persoane vor beneficia zilnic de diverse servicii sociale și medicale. Unul din beneficiarii indirecți este UAT Năvodari, care la finalul proiectului va avea: un centru de zi pentru persoane în vârstă, 2 centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet medicină generală, o Sală de tratamente medicale și o cantină socială.

Realizarea proiectului va conduce la creșterea calității şi diversificarea  serviciilor sociale în cadrul Directiei de Asistenta Socială din cadrul UAT Năvodari. Pe de altă parte, comunitatea beneficiază, pe termen lung, prin creşterea nivelului de educaţie, de reducerea infracţionalității şi a numărului de asistaţi sociali.

Pentru relații suplimentare în legătură cu proiectul “Cantină socială și centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare”, vă stăm la dispoziție la telefon: 0241.76.03.53, fax: 0241.76.16.06 sau email: secretariat@primaria-navodari.ro.

TITLUL PROIECTULUI:

PROIECT ” Cantină Socială si centru de zi în localitatea Năvodari – Reabilitare și Modernizare” 

1.Număr referinţă: Cod SMIS 37 599

2.Data publicării anunţului: 28.10.2013

3.Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul de interventie 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbană.

4.Autoritatea de management: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

5.Organism Intermediar: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est

6.Alte informaţii:

Unitatea Administrativ Teritorială – Oraşul Năvodari anunţă organizarea evenimentul ce marchează finalizarea  proiectului ” Cantină socială și centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare”, cod SMIS 37 599,  derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul de interventie 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbană, în data 30 octombrie 2013, ora 11.00, în sala de Consiliu a Casei Casătoriilor din Oraşul Năvodari.  

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 200 de persoane provenite din familii nevoiașe, care vor primii în cadrul cantinei cel puțin o masă caldă în fiecare zi, dar și 25 de copii care vor primi la nivelul centrului de zi servicii socio-educative. Pe lângă aceștia, peste 60 de persoane vor beneficia zilnic de diverse servicii sociale și medicale, pentru că la nivelul centrului de zi vor funcționa mai multe cabinete – psihologic, stomatologic, medicină generală, dar și o sală de tratamente medicale.

Realizarea proiectului va conduce la creșterea calității şi diversificarea  serviciilor sociale în cadrul Directiei de Asistenta Socială din cadrul UAT Năvodari. Pe de altă parte, comunitatea beneficiază, pe termen lung, prin creşterea nivelului de educaţie, de reducerea infracționalității şi a numărului de asistaţi sociali.    

Valoarea totală a proiectului este de 4.765.000 lei, din care 3.094.394,10 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă.

Note: Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine de la Beneficiar,  UNITATEA ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ ORAŞUL NĂVODARI, telefon 0241-760353,  e-mail:secretariat@primaria-navodari.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *