Saturday, 20 October 2018
Acasă > Eveniment > Captură de cititoare de carduri în Portul Constanța Sud

Captură de cititoare de carduri în Portul Constanța Sud

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au descoperit mai multe mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 45 000 euro, urmare controlului efectuat asupra unor containere sosite din China pentru societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi Constanţa.

În data de 19 august 2014 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a trei containere sosite din China cu mărfuri pentru trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi Constanţa, au declarat inspectorii vamali.

Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 182 perechi ghete sport pentru sărituri, respectiv 500 bucăţi cititor carduri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor Kangoo Jumps, respectiv Micro SD. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 45 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.