Acasă > Eveniment > Captură de sute de kilograme de pește braconat

Captură de sute de kilograme de pește braconat

Poliţiştii de frontieră au depistat mai multe persoane care desfăşurau activităţi ilegale de pescuit și transportau cantități însemnate de pește, fără documente justificative.

Vineri dimineață, polițiștii de frontieră tulceni au observat, pe lacul Bogdaproste, situat pe raza localităţii Mila 23, doi bărbați într-o barcă cu motor, care pescuiau ilegal. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi bărbați, de 30 și 33 de ani, folosiseră la pescuit 39 plase tip setcă, în lungime totală de aproximativ 2.000 metri, cu care au prins 219 kg caras, ştiucă şi babuşcă.

Cu o zi mai devreme, poliţiştii de frontieră constănțeni din zona de competenţă Midia, au oprit pentru control  un autoturism Skoda Pick-Up, înmatriculat în Tulcea, condus de un cetățean român cu domiciliul în Tulcea. În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 100 de kg de caras proaspăt, pentru care bărbatul de 45 de ani nu avea documente de proveniență sau de transport.

În ambele cazuri, cantitățile de pește au fost ridicate și predate către unități de alimentație publică, potrivit procedurilor, iar persoanele depistate s-au ales cu dosare penale pentru pescuit și transport ilegal de pește.

Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *