Caravana LTV a ajuns la comunitatea armeană

  • 1
  •  
  •  
  •  

După lungi turnee culturale în mijlocul etniilor dobrogene, săptămâna aceasta a venit rândul comunității armene pentru a-și face cunoscute tradițiile și obiceiurile. Relația dintre armeni și români este foarte strânsă și acest lucru îl confirmă chiar Harry Boiagian, unul din liderii acestei etnii din Constanța.

“Am participat la multe întâlniri în Armenia, cu armeni din diaspora armenească de pe toată planeta, din Canada, din Franța, din SUA și vă spun că primul pahar care se închina era în sănătatea poporului român. Era extraordinar să constați că erai printre 200 de armeni și primul lucru despre care se vorbea era România. ” a declarat Harry Boiagian.

Armenii din Constanța au însă un mare of. Și anume faptul că nu și-au putut recupera clădirile de patrimoniu confiscate de regimul comunist.

“Casa Gruia este a unui armean, în ziua de azi? Nu, nu este. Nu mai dau și alte exemple. De ce? Pentru că nu s-au predat către comunitate, și mă consider vinovat că nu am reușit să recuperez pentru comunitate.” a mai spus Harry Boiagian.

Toate subiectele ce țin de comunitatea armeană vor fi dezbătute de Lavinia Siclitaru, Silviu Calotă și Enache Tușa împreună cu invitații lor în Caravana Litoral TV, sâmbătă începând cu ora 20:30.

Redactor: Silviu Calotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *