sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Cardul de producător se îndepărtează tot mai mult de implementare

Cardul de producător se îndepărtează tot mai mult de implementare

Cardul de producător necesar comercianţilor care doreau să-şi vândă produsele la tarabele din piaţă se îndepărtează tot mai mult de implementare.

“Legat de cardul de producător, aveam legislaţia pregătită, era un proiect de ordonanţă de urgenţă, sigur că pe lângă acest card, modificăm şi carnetul de producător, veneam şi cu un concept nou pentru cei care vor să vină în pieţe! (…) Ca să facilităm accesul acestora în pieţe, (…) o să modificăm legislaţia, pe de altă parte! Cardul de producător s-a transformat într-un proiect pilot pe care sper să-l implementăm în cel mai scurt timp la nivelul unui oraş din România, la nivelul unei pieţe şi daca va da roade, la nivelul celorlalte pieţe!”, a declarat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Cât despre TVA-ul la pâine…

“Legat de pâine, proiectul pilot la care ne-am angajat rămâne încă un angajament al Guvernului în măsura în care vor exista sumele identificate de ministrul Finanţelor. (…) Ştiu că domnul Chiţoiu şi Voinea fac eforturi în aceste zile să identifice sumele necesare”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul a precizat că în acest caz se va lua o decizie la jumătatea lunii iunie, și dacă se va putea, va fi aplicat acest proiect pilot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *