Cardul naţional de sănătate ar putea fi eliberat gratuit

  •  
  •  
  •  
  •  

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că intenţionează să susţină, de la bugetul de stat, cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestuia.
Astfel, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii privind reforma în domeniul sănătăţii se află în dezbatere publică pe pagina de internet a ministerului, www.ms.ro. Potrivit acestui proiect, pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu C.N. „Imprimeria Naţională” SA.
„Vrem ca toată populaţia să primească şi să utilizeze cardul de sănătate pentru că acesta, împreună cu reţeta electronică şi dosarul electronic fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii. Acesta a mai spus că ar fi fost puţin probabil ca toţi asiguraţii să fie de acord să plătească producerea cardului, motiv pentru care s-a găsit o soluţie împreună cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe. „Soluţia presupune să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii vor primii acest card”, a adăugat Vasile Cepoi.
Reprezentanţii CNAS au anunţat că producerea cardului naţional de sănătate va începe din luna august. Imprimeria Naţională va putea produce, în fiecare lună, câte un milion de exemplare, iar costul unui card se estimează la aproximativ 2 euro.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *