Acasă > Comunicate > Care este situația drumurilor

Care este situația drumurilor

Situația în județul Tulcea

O singură localitate din Tulcea mai este izolată: Sarighiol de Deal.

La Tulcea, doua localitati ma sunt izolate: Panduru si Sarighiol de Deal. La ora 09.30, un drum national mai era inchis: DN 22E Garvan – I.C. Bratianu. UPDATE (ora 09.00): Potrivit unei informări a ISU Delta Tulcea, în urma ninsorilor abundente şi a viscolului puternic, din perioada 25 – 27 ianuarie, autoritățile locale au declarat opt localităţi izolate în judeţul Tulcea.

La ora 09.00, în judeţul Tulcea, sunt închise următoarele drumuri drumuri naţionale şi judeţene:

– DN 22 E Garvăn – I.C.Brătianu;

– DN 22D aflat pe raza localităţilor  Horia – Izvorul Cerbului ;

– DN 22 A  aflat pe raza localităţilor Izvorul Cerbului – Saraiu;

– DJ 222E aflat pe raza localităţilor Beidaud – Sarighiol de Deal;

 -DJ 222 aflat pe raza localităţilor Tulcea – Sarichioi;

– DJ 229 aflat pe raza localităţilor Sarichioi – Zebil.

   Angajații de la Drumuri Naţionale şi Judeţene lucrează pentru a deschide aceste drumuri şi a le reda circulaţiei în cuirsul zilei de astăzi.

Situația în județul Constanța

UPDATE (ora 13.27): Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost redeschis traficul de nave, potrivit declaraţiei directorul ACN, Daniel Georgescu.

UPDATE (ora 13.06): Un elicopter SMURD a fost solicitat în localitatea Izvorul Mic, la un bărbat care suferă de insuficienţă respiratorie. Intervenţia a fost reuşită, iar zborul cu elicopterul SMURD în condiţii de zăpadă a fost o premieră, spun medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Pacientul este stabil în acest moment.

UPDATE (ora 08.54): Directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, a declarat la Radio Constanța că toate drumurile județene au fost deschise în urmă cu puțin timp. Potrivit unei informări a ISU Dobrogea, în această dimineață s-a reluat traficul şi pe A2, tronsonul Constanţa – Feteşti.

Din cauza fenomenelor meteorologice, pe numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Astfel, la ora 05:00 situația instalațiilor scoase de sub tensiune și a clienților afectați de condiții meteo deosebite/conform raport ENEL este următoarea: Tuzla – parțial, Gura Dobrogei- parțial, Viroaga- parțial, Sibioara- parțial, Cotu Văii- stație pompe, Grădina- parțial.

Seara trecută, la ora 21:00, Primăria Hîrșova a cazat în spațiul special amenajat de la Primărie 2 bărbați, 5 femei și un copil de 4 ani, care mergeau la Tulcea, drumul fiind închis, fiindu-le asigurate condiții de cazare.

În ultimele 24 de ore, au fost semnalate 33 de autoturisme blocate, în care se aflau 71 de persoane, toate fiind scoase din zăpadă de utilajele de deszăpezire.

La această oră, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu este deschis, la fel şi porturile maritime, excepţie fiind Canalul Dunăre – Marea Neagră pe care nu se circulă între Km 0-15. Datorită vântului, se menţin suspendate manevrele pentru navele fluviale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au înregistrat abateri la regimul rutier.

UPDATE (ora 08.07): În această dimineață s-a reluat circulația pe DN 22A, între Hârșova și limita cu județul Tulcea. Se menține restricția de 7,5 tone pe DN 22, între localitățile Mihai Viteazu și Ovidiu. În continuare sunt lipsite curent electric localitățile Grădina, Nuntași (avaria se remediează în jurul orei 10.00), Tuzla (avaria se remediază în jurul orei 12.00), Gura Dobrogei, Casian, Ferma Viticolă Nuntași (avaria se remediază în jurul orei 14.00).

Mai multe trenuri au fost anulate de CFR Călători pentru astăzi, 28 ianuarie. Este vorba despre:

1870: Galați – Constanța,

1871: Constanța – Galați,

8651: Constanța – Tulcea oraș,

8652: Tulcea oraș – Medgidia.

Şcolile din judeţul Tulcea rămân închise şi miercuriDecizia a fost luată azi, marţi, 28 ianuarie 2014, la ora 13.15, în timpul videoconferinţei ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, cu şefii inspectoratelor şcolare.

La Tulcea, potrivit inspectorului general şcolar. Dumitru Damian sunt peste 2500 de elevi navetişti pentru care transportul şcolar cu microbuzele încă nu este sigur şi de aceea s-a propus şi aprobat suspendarea cursurilor şi miercuri.29 ianuarie 2014. O decizie cu privire la zilele de joi şi vineri va fi luată abia miercuri la prânz în funcţie de ultimele avertizări meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *