duminică, 9 august 2020
Acasă > Ultima ora > Care este situația drumurilor

Care este situația drumurilor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la această oră (05.30) traficul rutier este întrerupt, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsonul Lehliu – Fetești al Autostrăzii Soarelui și pe un sector de drum național – DN 24D Bălăbănești – Tulcești, în județul Galați.

De asemenea, pe mai multe drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj. Semnalăm aici:

DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila (7,5 tone);

DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanța) (3, 5 tone);

DN 2C Pogoanele – Costești (Buzău) (3,5 tone);

DN 3B Călărași – Fetești (Ialomița) (7,5 tone).

Totodată, a fost impusă o restricție de circulație pe DN7C (Transfăgărășan) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe tronsonul kilometric 57 – 104, în zona localității argeșene Arefu. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Recomandăm ca, în cazul în care călătoriile cu automobilul în zonele aflate sub incidența avertizărilor de vreme rea emise de Administrația Națională de Meteorologie nu sunt absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. De asemenea, sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *