marți, februarie 18, 2020
Acasă > Eveniment > Carnavalul copiilor la Mangalia

Carnavalul copiilor la Mangalia

Mii de copii, şcolari şi preşcolari din Mangalia au fost prezenţi sâmbătă, 14 iunie, la Carnavalul dedicat exclusiv copiilordin municipiu.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul s-a bucurat de un real succes, oferind publicului un spectacol plin de culoare şi voie bună, atât în rândul elevilor participanţi, cât şi în rândul cadrelor didactice şi părinţilor.

Ca şi în anul precedent, preșcolarii și școlarii participanți la carnaval s-au organizat în două coloane, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice și a părinților implicați în acțiune. Coloanele au plecat simultan din două puncte, respectiv Sensul giratoriu şi Piaţa Sud, începând cu ora 09.30.

Una dintre caravanele copiilor a plecat de la sensul giratoriu către centrul Mangaliei, în timp ce altă caravană a pornit dinspre Piaţa Sud spre Casa de Cultură, punctul final al evenimentului.

Pe tot traseul parcurs, copiii au fost însoţiţi de câte o mascotă uriaşă.  Acompaniaţi de muzică şi zgomotul specific al fluierelor, cei peste 2000 de micuţi prezenţi la paradă au defilat pe străzile oraşului, până în Piaţa Republicii.

Fiecare clasă participantă la Carnaval a urcat pe scena din faţa Casei de Cultură, unde cei mici şi-au etalat costumele. Atmosfera de pe scenă a fost întreţinută de mai mulţi clovni şi animatori, spre bucuria tuturor celor aflaţi la eveniment. Copii au primit cadouri constând în jucării şi dulciuri, iar cadrele didactice flori, pachetele fiind oferite de Primăria Mangalia.

De la eveniment nu putea lipsi edilul-şef al Mangaliei, Cristian Radu, care i-a însoţit pe tot parcursul paradei şi a asistat la festivitatea de premiere. El s-a declarat încântat de desfăşurarea evenimentului, precizând, totodată, că manifestarea a reuşit să ofere o zi minunată copiilor din Mangalia, care au fost aplaudaţi şi admiraţi de un oraş întreg.

„Cel mai important este că ei s-au distrat, s-au simţit bine şi au exaltat de bucurie. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizarea acestei manifestări care doresc să crească valoric, de la an la an“, a declarat primarul Radu Cristian.

După parada costumelor şi festivitatea de premiere, începând cu ora 13.00, toţi copiii au fost conduşi de mai mulţi clovni în Portul Turistic, locul de desfăşurare a unui spectacol artistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *