Carnea de miel, la același preț ca în 2013

  •  
  •  
  •  
  •  

Producătorii din județul Tulcea au hotărât: Carnea de miel nu se va scumpi, astfel prețurile vor rămâne la fel ca anul trecut.  Potrivit unui comunicat de presă al Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în acest moment doar patru abatoare sunt autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor. Începând de săptămâna viitoare vor fi amenajate în piaţa Sfântu Gheorghe din Tulcea locurile speciale pentru comercializarea cărnii de miel. După data de 11 aprilie, sacrificarea mieilor se poate efectua şi în spaţii amenajate temporar, organizate sub responsabilitatea administraţiilor locale, dar cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. În ceea ce priveşte efectivele de miei, la nivelul judeţului Tulcea, mulţi dintre marii producători preferă să păstreze mieii pentru a-i vinde la toamnă, ca berbecuţi.

„Problemele cu abatoarele care sunt departe de Tulcea m-au determinat să vând mieii în viu. Preţul: acelaşi de anul trecut, şi anume 11 lei pe kilogram”, Vasile Mocanu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Tulcea.

Prin urmare, de săptămâna viitoare carnea de miel ar putea să se vândă în pieţele tulcene la acelaşi preţ ca şi anul trecut, de 27-29 de lei kilogramul.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *