duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Social > Carnea s-ar putea scumpi din nou

Carnea s-ar putea scumpi din nou

Parlamentul European este pe cale să adopte o rezoluție prin care va cere statelor Uniunii Europene să specifice în mod clar pe etichetele produselor din carne, proveniența lor. Conform celor declarate în cadrul ședinței de la instituția europeană, o astfel de măsură ar calma îngrijorarea oamenilor cu privire la eventualele fraude.

“Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare care indică provenienţa animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne – pasăre, porc, oaie, capră – să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului”.  a declarat o eurodepuată franceză.

Deputatul european Rareș Niculescu, membru în comisia pentru Agricultură a votat împotriva acestei propuneri, întrucât, potrivit declarațiilor sale, carnea s-ar putea scumpi cu până la 55 %.  În cele din urmă, rezoluția a fost votată.

În prezent, doar carnea de vită beneficiază de o etichetare cu informații suplimentare. Această măsură a fost aplicată în anul 2002, atunci când în Marea Britanie a izbucnit scandalul bolii ,,vacii nebune”. Nici România nu este străină de abateri privind etichetarea frauduloasă a cărnii de vită. Acum mai bine de un an, mai multe firme din țara noastră erau suspectate că ar fi exportat carne de cal în locul celei de vită.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *