marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > CAS scade cu 5% de la 1 octombrie

CAS scade cu 5% de la 1 octombrie

Premierul Victor Ponta a declarat în urmă cu scurt timp că „reducerea CAS-ului trebuie aplicată chiar de anul acesta și ne putem permite acest lucru”. Premierul a precizat că săptămâna viitoare, Guvernul va transmite la Parlament un proiect de lege privind reducerea CAS-ului începând cu data de 1 octombrie. „În acest fel, nu trebuie să creștem niciun fel de taxă”, a menționat Ponta, care a sublinat că Guvernul are capacitatea de a acoperi impactul negativ produs în urma acestei măsuri. Reducerea va presupune un efort bugetar de 850 milioane de lei, pe care Ponta a precizat că „îi avem disponibili în buget”.

„Nu mărim deficitul bugetar și nici nu instituim taxe în acest sens”, a menționat Ponta cu privire la reducerea CAS.

Premierul a mai spus că acordul cu FMI este funcțional, urmând ca în noiembrie să discute cu FMI despre construcția bugetelor din anii 2015-2016, astfel încât să fie îndeplinite toate țintele macroeconomice.

Întrebat dacă FMI a fost de acord cu reducerea CAS cu 5%, Ponta a afirmat: „Nu este niciun acord, niciun dezacord!”. Șeful Guvernului a mai afirmat că obligația țării noastre este aceea de a menține bugetul în anumiți parametri, stabiliți de comun acord cu FMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *