Casa în care a copilărit Steve Jobs devine monument istoric

  •  
  •  
  •  
  •  

Un oraș californian din Silicon Valley a clasificat drept monument istoric casa în care a copilărit Steve Jobs, care a creat acolo, în garajul imobilului, împreună cu Steve Wozniak primele computere marca Apple, relatează AFP.

Membrii comitetului istoric din Los Altos, în apropiere de San Francisco, au votat în unanimitate în favoarea acordării acestui statut casei cu un singur etaj, cu un stil ce amintește de un ranch (fermă specifică pentru vestul SUA, n.r.), care este deținută în prezent de sora lui Steve Jobs, decedat în octombrie 2011.

‘Este vorba despre casa în care a copilărit fondatorul Apple Steve Jobs’, se precizează într-un document ce justifică decizia comitetului istoric. ‘Este vorba de asemenea de locul unde a luat naștere Apple și unde au fost asamblate primele 50 până la 100 de computere Apple, evenimente ce contribuie la istoria și moștenirea culturală a Californiei și a Statelor Unite ale Americii’.

Faimosul garaj în care Steve Jobs și Steve Wozniak au pus bazele celebrei firme al cărei simbol este mărul a rămas neschimbat din acea perioadă, cu excepția ușii de la intrare, ce a trebuit înlocuită. Locuința, construită în 1951, le-a aparținut inițial părinților adoptivi ai lui Jobs.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *