luni, februarie 24, 2020
Acasă > Social > Casă nouă pentru animăluţele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa

Casă nouă pentru animăluţele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa

Ziua în care a fost inaugurată microrezervaţia nu a fost aleasă întâmplător. Data de 4 octombrie marchează Ziua Mondială a Animalelor. Reabilitarea adăposturilor face parte dintr-un proiect transfrontalier româno-bulgar, cu valoare de aproape 1, 5 milioane de euro şi finanțat din fonduri europene.

Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, a declarat că proiectul a constat în infrastructura rezervației care a constat în alei, în aducție de apă, în iluminare și curent electric și bineînțeles construcția unor adăposturi de animale, s-au făcut adăposturi noi, iar adăposturile existente, la data la care s-a accesat acest proiect, au fost modernizate.

Turiștii vor avea șansa să vadă pelicani, lebede, păuni, mufloni, zebre, cerbi , multe dintre specii fiind ocrotite de lege.

Microrezervația cuprinde 45 de specii de animale, păsări și pești, şi un efectiv de peste 300 de exemplare. Proiectul a avut o durată de 18 luni, face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria și cuprinde și dezvoltarea Grădinii Zoologice din Dobrich.

În plus, bulgarii au cuprins în proiect și un microbuz de 20 de locuri pentru a transporta elevii în Constanța sau Dobrich. Chiar în această lună, un grup de elevi din Dobrich va ajunge la microrezervația din Constanța. Biletul de intrare este 50 de lei în timpul sezonului estival și 25 de lei în perioada iernii. Grupurile de elevi beneficiază de 50% reducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *