Cătălin Ivan: Remus Cernea nu are susţinerea PSD pentru propunerea vizând parteneriatul civil

  •  
  •  
  •  
  •  

Deputatul USL Remus Cernea nu are susţinerea PSD şi nici a USL pentru o propunere care să vizeze reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, a precizat luni, pentru RFI, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Cătălin Ivan.

El a apreciat totodată ca ,,disproporţionată şi regretabilă” reacţia senatorului liberal Puiu Haşotti cu privire la o astfel de iniţiativă.
,,Este o iniţiativă individuală, aparţine domnului Cernea, ca deputat, nu este discutată nici în PSD, nici în USL. Are dreptul ca ales al românilor să aibă astfel de iniţiative. Din moment ce nu am discutat, nu pot să vă spun mai multe despre iniţiativa lui, pentru că nu ştiu ce scrie în proiectul de lege al domnului Cernea. Cred că se face foarte mult caz pe această iniţiativă. Este într-adevăr un subiect foarte sensibil. Îl bănuiesc pe domnul Cernea că n-a încercat decât să câştige mai multă notorietate, pentru că nu-mi închipui de ce a ieşit public cu o astfel de iniţiativă, fără s-o fi discutat măcar în partid”, a declarat Ivan.
În opinia purtătorului de cuvânt al PSD, greşesc cei care dau acestui subiect mai multă importanţă decât are, în contextul în care deputatul nu are ,,absolut deloc” susţinerea partidului. El a menţionat că pentru ca o iniţiativă să poată fi susţinută de partid, trebuie discutată în cadrul PSD, cu specialişti, trebuie analizată din toate punctele de vedere, de oportunitate, tehnic, de eficienţă.

În opinia lui Cătălin Ivan, lui Remus Cernea va trebui să i se explice cum funcţionează Parlamentul, cum funcţionează un partid politic sau o uniune politică. Pe de altă parte, el şi-a exprimat îndoiala în legătură cu faptul că deputatului Remus Cernea i s-ar putea retrage sprijinul politic.
,,O discuţie serioasă cu domnul Cernea va trebui să aibă loc, nu pe iniţiativa dumnealui, ci pe faptul că iese public cu astfel de idei, fără să le discute mai întâi în interiorul partidului. E important să ştim şi noi ce iniţiative are fiecare coleg de-al nostru, dacă le putem susţine, dacă nu le putem susţine, pentru că vedeţi, o astfel de iniţiativă nepregătită, nediscutată, neanalizată până la capăt poate să provoace foarte multe discuţii şi într-un final mai mult rău decât bine. Eu nu cred că domnul Cernea a fost neapărat rău intenţionat, dar cu siguranţă a acţionat în cel mai nefericit mod posibil”, a spus Cătălin Ivan.

El a mai afirmat că şi reacţiei senatorului liberal Puiu Haşotti la o astfel de iniţiativă i se acordă prea multă importanţă, dar a apreciat totodată că ieşirea sa publică a fost regretabilă. ,,Şi ieşirea publică a domnului Haşotti este una disproporţionată şi regretabilă, dar îi dăm mai multă importanţă decât are. Pe domnul Cernea îl bănuiesc că îşi caută notorietate publică şi să discute despre un subiect foarte sensibil. Nu este un demers deloc serios, atâta timp cât nu l-a discutat nici măcar cu colegii de alianţă. Prin urmare, ştia din start că nu are susţinerea nimănui pentru acest proiect, din moment ce nu l-a discutat absolut cu nimeni”, a subliniat el.
Potrivit presei centrale, Remus Cernea a anunţat vineri că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat pentru PRO TV că nu are ,,absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră ,,doar nişte oameni bolnavi”, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea.
Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *