vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Economie > Câte agenții de pariuri există în România?

Câte agenții de pariuri există în România?

Criza economică începută în urmă cu aproape un deceniu a generat o adevărată avalanșă în industria jocurilor de noroc. Milioane de români speră să se îmbogățescă și o bună parte dintre aceștia văd pariurile precum singura modalitate de a-și schimba nivelul de trai. Pe parcursul recesiunii, băncile și-au închis un număr semnificativ de sucursale, însă operatorii de jocuri de noroc au deschis din ce în ce mai multe agenții în România, în același interval de timp.

Cele mai răspândite case de pariuri offline

          Peste 700 de agenții Casa Pariurilor au împânzit românia avand în momentul de față peste 700 de puncte de lucru pe întreg teritoriul țării, nelipsind din nici un județ. Însă casa de pariuri cea mai răspândită de la noi din țară este Fortuna. Operatorul de origine cehă a intrat în forță pe piața românească la sfârșitul anului trecut, odată cu schimbarea legii jocurilor de noroc.

Fortuna a preluat nu mai puțin de 400 de filiale de la fostul lider din industria locală offline, Public Bet. În numai câteva luni de la deschidere, operatorul s-a extins și mai mult, ajungând în momentul de față la un număr de agenții cu adevărat impresionat, și anume 727.

Grupul din Europa Centrală și de Est a militat și în direcția pariurilor online, propunându-le românilor o platformă de joc greu de egalat, care include toate opțiunile moderne de pariere. Ofertele promoționale sunt greu de numărat și includ foarte multe avantaje, pe lângă clasicele oferte de bonusuri și pariuri gratuite.

Baum Bet este agenția care se clasează în prezent pe ultimul loc al podiumului. Deși pentru mulți reprezintă o necunoscută, ascensiunea neașteptată a companiei fondate în anul 1993 în Sibiu s-a bazat pe oferirea terminalelor de pariuri partenerilor săi, 626 la număr.

Lista operatorilor offline și numărul aferent al agențiilor afiliate

Fortuna – 727 agenții

Casa Pariurilor – peste 700 de agenții

Baum Bet – 626 de agenții partenere

Super Bet – aproximativ 500 agenții

Stanley Bet – peste 360 de agenții

Multi Bet – 212 agenții

Winner – 203 agenții

Bet Cafe Arena – 189 agenții

Mozzart Bet – 40 de agenții

Avem aproape o agenție langa fiecare farmacie

          Ultimele estimări ne spun că în România avem 5000 de farmacii și aproximativ 4000 de agenții de pariuri offline. Interesant este și faptul că una dintre casele de pariuri care nu dispunea de o platformă online de pariere, până de curând, atingea peste 1 milion de căutări lunare pe cel mai popular motor de căutare, Google.ro.

Acest lucru se datora faptului că o mare parte dintre consumatori preferau să se documenteze online despre partide, înainte de a plasa biletul, pe care îl generau virtual și primeau codul cu care mergeau să-l plaseze în agenții, evitând numeroase bătăi de cap și timp pierdut.

          Deși giganții din industria internațională a jocurilor de noroc au anunțat că marea majoritate a biletelor pariate se plasează online și chair de pe dispozitive mobile (tabletă sau telefon), observăm că operatorii care activează și în piața românească nu se sperie  atunci când deschid noi agenții offline.

În ceea ce privește numărul operatorilor online de pariuri, 19 companii și-au luat licența temporară de funcționare, însă numai o parte dintre acestea și-au lansat platforma de pariere online. Cele mai bune case de pariuri online la care românii pot paria în mod 100% legal în acest moment sunt: Unibet (D. ONJN 2164 / 28.08.2015), SportingBet (D. ONJN 2163 / 28.08.2015), NetBet (D. ONJN 927 / 24.06.2015), Fortuna (D. ONJN 2159 / 28.08.2015), Betano (D. ONJN 3311 / 18.12.2015), 888sport (D. ONJN 2162 / 28.08.2015), Betfair (D. ONJN 2161 / 28.08.2015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *