Caz suspect în județul Iași

I s-a făcut rău, iar părinții au început să sune disperați la 112. Este vorba despre un bebeluș de numai 5 luni din localitatea Costuleni, județul Iași, care a fost găsit de medicii SMURD în stop cardiorespirator. Cadrele medicale au chemat elicopterul pentru ca micuța să fie transportată de urgență la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria.

„Cu manevre de resuscitare începute de echipajul de pe elicopterul SMURD,  continuate la nivelul Unității de Primire  Urgențe, s-a obținut până la urmă activitate electrică a cordului, copilul rămânând în  continuare în stare extrem de gravă, fiind întubat, ventilat mecanic, s-a  suspicionat prezența unei bronhopneumonii,  și mai ales a unei stări speticemice, și pe fondul unei malnutriții precoce, copilul din păcate a decedat.” a declarat doctorul Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

Medicii au anunțat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Familia mai are încă patru copii.

„Împreună cu asistentul social comunitar din comuna respectivă vom  reevalua situația familiei și, în măsura în care se vor constata încălcări ale drepturilor copilului, cei patru copii vor merge într-o măsură de protecție specială. De asemenea, ne gândim să sesizăm și Poliția pentru rele tratamente aplicate minorului.” a afirmat Tiberiu Bantas, purtătorului de cuvânt al DGASPC.

Situația familiei financiară este una precară, iar în urmă cu câțiva ani, alți doi copii au murit sub ochii părinților.  Dacă acuzațiile se vor dovedi reale, atunci părinții vor fi decăzuți din drepturi.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *