Cazuri suspecte de TBC

Panică printre părinții micuţilor care urmează cursuri de înot la Palatul Copiilor din Constanța după ce un profesor de natație a fost depistat cu TBC. În urma testărilor, au fost descoperite alte două persoane infectate: un muncitor și un elev. Direcția de Sănătate Publică Constanța a fost sesizată și a demarat o anchetă.

Profesorul de înot de la Palatul Copiilor a aflat că este bolnav de TBC după ce și-a făcut o serie de analize la București. În urma testărilor efectuate de angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase au fost identificate alte două persoane purtătoare ale virusului. Conducerea unității speră ca aceste noi cazuri să nu aibă legătură cu profesorul bolnav.

“S-au testat toți angajații. A mai apărut un caz la un muncitor, care este posibil să nu aibă legătură cu domnul profesor. Deocamdată se fac analize” ne-a spus Mustafa Ilhan, director Palatul Copiilor.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă în acest caz.

“Ancheta este în curs de desfășurare. Coordonatorii din cadrul DSP pe programul TBC colaborează cu medicii specialiști. Ancheta este un pic mai dificilă pentru că este vorba despre copii care vin din diverse școli. Adulții au fost investigați, urmează să fie investigați toți copiii” ne-a declarat Mihaela Dinisov, director adjunct DSP.

Elevii care au folosit bazinul de înot au fost testați deja, însă rezultatele oficiale vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare. Medicii îi liniștesc pe părinții copiilor care au urmat cursurile de înot de la Palatul Copiilor. Potrivit specialiştilor, virusul TBC se transmite foarte greu, după o expunere permanentă între purtător și celelalte persoane.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *