Ce criterii trebuie să îndeplinească încălțămintea potrivită pentru copii?

  •  
  •  
  •  
  •  

Ești în căutarea unor perechi de încălțări pentru copii? În afară de designul plăcut pe care pantofii trebuie să-i aibă, vei fi atent și la criterii esențiale care să te convingă să-i achiziționezi.

Astfel, pe lângă aspect, încălțămintea copiilor trebuie să fie rezistentă, de calitate și să le ofere tot confortul de care au nevoie. Descoperă care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi încălțămintea celor mici, din rândurile de mai jos!

Să fie aleasă conform vârstei copiilor

Atunci când mergi să cumperi încălțăminte pentru copii, gândește-te, în primul rând, la vârsta lor. Pentru bebeluși, achiziția se simplifică, pentru că nu au nevoie de multe încălțări. Dacă ai copii mici, este suficient să le cumperi șosete sau botoșei, pe care să-i încalțe afară și în casă. La fel de potriviți sunt și premergătorii fără întărituri, care se adaptează la forma piciorului.

Dacă cel mic a învățat deja să meargă, este nevoie să le cumperi primele încălțări. În acest sens, încălțămintea trebuie să fie flexibilă și moale, pentru ca învățăceii să-și țină echilibrul. Nu opta pentru încălțări cu talpă alunecoasă, ci alege pantofi din material ușor, care lasă pielea să respire.

Pentru copiii mai mari care se joacă, merg sau fac sporturi, există diferite modele pentru care poți opta – de la încălțămintea Skechers pentru copii, cu șiret, până la modele cu scai, potrivite pentru copiii care au nevoie să se încalțe și să se descalțe ușor.

Să aibă un material bun și o formă adecvată piciorului

Un alt criteriu extrem de important în achiziționarea încălțămintei pentru copiiest reprezentat de materialul și forma acesteia. Este indicat să cumperi încălțăminte cu bot mai înalt și rotunjit, care să lase spațiu liber pentru degetele de la picioare.

În ceea ce privește materialul, optează pentru modele ușoare din pânză, piele sau fibre sintetice, care lasă picioarele să respire în voie. Mai mult, încălțămintea nu trebuie să-i împiedice pe copii să se joace sau să alerge.

Să aibă mărimea corectă

Pe lângă forma și materialul corecte pentru pantofii copiilor, încălțămintea trebuie să fie aleasă în mărimea potrivită, astfel încât ei să se simtă confortabil în timpul mersului.

Indiferent de vârsta copilului, trebuie să ai răbdare și să îl lași pe cel mic să probeze cât mai multe perechi de pantofi, până o găsește pe cea care îi vine perfect.

Dacă nu știi cum să alegi mărimea corectă pentru încălțămintea copiilor, nu te teme! Roagă-i pe puști să stea în picioare încălțat cu noii pantofi. Piciorul va aluneca natural spre partea din față, iar în dreptul călcâiului, trebuie să fie loc suficient. Evită să măsori talpa piciorului atunci când copilul stă culcat, pentru că aceasta se poate alungi cu cel puțin 1-2 centimetri.

Întreabă-l pe cel mic cum se simte încălțat în noii pantofi. Dacă îl strâng sau îi sunt prea mari, renunță imediat la ei și caută alt model.

Să ofere siguranță și confort

Criterii la fel de importante în achiziționarea pantofilor pentru copii? Siguranța și confortul. Încălțămintea celor mici trebuie să fie comodă, astfel încât să se simte bine atât în parc, cât și la școală sau la grădiniță.

Oricât de bine ar arată pantofii cu talpă înaltă sau modelele extravagante pe care copiii le doresc, acestea nu sunt potrivite pentru mers și deformează piciorul în timp.

Să aibă o talpă flexibilă

Fiindcă oasele copiilor sunt în creștere, este indicat ca pantofii să aibă o talpă flexibilă și moale. În caz contrar, micuții se pot simți incomod în timpul mersului din cauza rănilor și bătăturilor care apar când poartă încălțămintea nepotrivită.

Să fie rezistentă

Investește într-o pereche de pantofi pe care copilul să-i poarte în fiecare zi. Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de modele de calitate. Ține minte că pielea rezistă mai mult decât alte materiale sintetice, în timp ce vara poți să alegi materiale textile sau pânză.

 

Cu aceste criterii pe listă, poți să faci cumpărături inteligent, mai ales când vine vorba despre confortul încălțămintea copiilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *