Acasă > Politica > Ce-i cere senatorul Moga lui Crin Antonescu

Ce-i cere senatorul Moga lui Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a spus senatorului PSD Nicolae Moga, în Biroul Permanent al Senatului din 4 noiembrie, să nu-i mai ceară să pună “o pilă” la Ministrul de Finanţe pentru că s-ar putea interpreta ca trafic de influenţă.
Discuţia a pornit pe marginea unei deplasări la o reuniune APCE la Paris.
Iată fragmente din stenogramă:
Anca Boagiu (PDL): Este, evident, necesar ca Senatul să fie reprezentat atunci când reuniunile internaţionale cer lucrul acesta. Până acum două săptămâni, Comisia pentru afaceri europene nu a putut să meargă – nici măcar nu a ajuns memorandumul în Biroul permanent – în ceea ce priveşte… participarea la COSAC. unt două reuniuni anuale. Nu a ajuns memorandumul, domnule preşedinte. Nu a venit în Biroul permanent. Cu o singură justificare; nu sunt bani. Am stat cuminte până acum, am ascultat, consider că Senatul rebuie să fie reprezentat. Să ştiţi că reuniunea a avut loc – COSAC-ul – noi nu am fost reprezentaţi, nu este bai. Nu e bai, precum se vede. Dar întreb dacă la secretariatul general au venit bani între timp, că se pare că există o scorbură într-un copac unde stă rezerva strategică a Senatului României.
Crin Antonescu: Domnul senator Moga.
Nicolae Moga: Nu trebuie să ne ascundem după degete. E greşeala noastră. Eu aduc aici critică secretariatului general pentru că nu am fost în stare să chivernisim sursele pe care le-am avut. Am spus, de la începutul acestei sesiuni, foarte clar, să prioritizăm deplasările externe. Da? Am spus de la început să stabilim deplasările în funcţie de câte surse financiare avem. Sigur, poate a fost şi greşeala noastă că am fost prea îngăduitori cu toate deplasările. Dar, să mă ierte Dumnezeu, nu putem să plătim deplasări cu avionul în timpul vacanţelor parlamentare şi să nu mergem la o reuniune atât de importantă cum spune doamna senator Boagiu. Şi nu vreau să mai dau exemple. Dar dacă tot e ziua dumneavoastră bună, domnule preşedinte, vă rog din tot sufletul să puneţi o pilă pe lângă domnul ministru Chiţoiu, care răspunde de buget…
Crin Antonescu: Încetaţi, că ne ia pe amândoi pentru trafic de influenţă. Vă rog eu frumos. Se înregistrează.
Nicolae Moga: Da. Puneţi o vorbă bună pentru ca bugetul pe anul 2014 să fie un buget pe care să-l chivernisim ca lumea, să stabilim de la început ca la anul să nu mai avem astfel de discuţii. Vă mulţumesc, domnule preşedinte, şi pentru trafic de influenţă.
Crin Antonescu: Da. Vă mulţumesc. Am să fac tot ce pot. Pe rând. Imediat. Domnul senator Rădulescu. Dar încetaţi cu cererile către Chiţoiu. Vă rog. Adresaţi-vă direct…
Cristian Rădulescu (PDL): Direct lui Gherghina.
Crin Antonescu: Dacă ajungeţi până acolo..
Sursa: pe surse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *