Acasă > Administratie > Ce lucrări derulează Primăria Cernavodă

Ce lucrări derulează Primăria Cernavodă

Potrivit unui comunicat de presă, după patru ani de ,,îngheţ”, oraşul Cernavodă se poate mândri cu o nouă infrastructură. Timpul mort ( în care toate proiectele tehnice au stagnat, iar străzile din localitate păreau să se prăpădească) s-a risipit în vara anului trecut, când la cârma oraşului a revenit primarul Gheorghe Hânsă, însoţit de o echipă puternică. După un bilanţ al realizărilor bifate pe perioada iunie 2012 – mai 2013, autoritatea locală din Cernavodă a stabilit care sunt acţiunile ce vor fi derulate în continuare. Astfel, în colaborare cu SC Utilităţi Publice SRL(SACT), Primăria Cernavodă desfăşoară următoarele acţiuni edilitare:
• Lucrări de extindere şi reabilitare a reţelei de termoficare din oraş;
• Lucrări de reabilitare a două puncte termice şi înlocuire a conductei de agent secundar;
• Lucrări de reabilitare a reţelei de termie şi înlocuire a conductelor de evacuare apă menjeră, a blocurilor din zona Columbia şi Colonie Tabără;
• Lucrări de montare a 622 de apometre în apartamentele familiilor nevoiaşe din oraş. Acţiunea face parte din proiectul iniţiat de către Primăria Cernavodă, care prevede montarea gratuită a peste 1500 de apometre (apă caldă şi rece în valoare de 77 lei) în locuinţele familiilor nevoiaşe şi cele asistate social de către Administraţia Publică Locală.
• SACT sprijină populaţia prin menţinerea unui preţ rezonabil al gigacaloriei de 9,57 de lei/persoană/lună, care se raportează la consumul de apă caldă (4,56lei/metrul cub). Asfel că o persoană necontorizată, care locuieşte într-o locuinţă de aproximativ 45 de metri pătraţi, plăteşte aproximativ 80 de lei/lună pentru încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *