duminică, septembrie 22, 2019
Acasă > Comunicate > Ce prevede proiectul ,, Centru Multifuncţional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol”

Ce prevede proiectul ,, Centru Multifuncţional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol”

Centru Multifunctional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol este o structura de agrement turistic care va oferi servicii de wellness si spa destinate turistilor care aleg zona Techirghiol ca destinatie turistica. Investitia propusa se incadreaza in categoria investitie noua in structuri de agrement, avand o capacitate totala de 130 de locuri si 26 personal . Proiectul este o componenta a Planului Integrat de Dezvoltare a Polului de Crestere Constanta, care raspunde obiectivelor de stimulare a dezvoltarii mediului de afaceri local. In acest sens, obiectivul general al Centrului Multifunctional este de a contribui la cresterea economica si crearea de locuri de munca in orasul Techighiol, prin valorificarea resurselor sale naturale in scop turistic si realizarea unei investitii noi in infrastructura de agrement de wellness si spa, adaptata dinamicii actuale a turismului balnear.
Pe durata celor 12 luni de implementare, proiectul urmareste atingerea urmatoarelor obiective specifice:
1.Diversificarea ofertei turistice de agrement a statiunii Techirghiol, prin construirea si dotarea Centrului Multifunctional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol avand o capacitate de 130 locuri si introducerea acestuia in circuitul turistic public. Centrul va oferi servicii de wellness si spa (wellbeing, fitness si miscare, infrumusetare si cosmetica, detoxifiere si remodelare corporala), prin crearea de 26 noi locuri de munca pe care le va crea.
2.Valorificarea resurselor naturale ale Lacului Techirghiol in scop de agrement turistic, prin crearea si promovarea oportunitatilor de dezvoltare durabila a ariilor Natura 2000, fara a afecta mediul si biodiversitatea.
3.Realizarea unui sistem eficient de valorificare si promovare a turismului de wellness si spa prin implementarea strategiei de marketing a Centrului  Multifunctional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol.
4.Schimbarea stereotipiilor privind abordarea turismului balnear in statiunea Techirghiol, trecerea de la notunea de pacienti la oaspeti, de la tratament medical la o experienta de relaxare si stare de bine, prin crearea de servicii de agrement turistic destinate atragerii turistilor si imbunatatirii imaginii statiunii.
Conceptul de Centru Multifunctional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol se bazeaza pe oferirea de servicii de wellness si spa care sa atraga un spectru larg de turisti care practica turismul de odihna si relaxare. Investitia propune construirea si amenajarea unui Centru Spa de servicii de wellness si spa, cu circuit deschis.
Investitia se va realiza pe terenul detinut de Unitatea Teritorial-Administrativa Techirghiol in suprafata de 74398,47, caracterizat de deschiderea catre Lacul Techirghiol si accesul direct din drumul de legatura Eforie – Techirghiol. Conceptul proiectului a urmarit respectarea legislatiei in vigoare, respectiv normele de sanatate publica pentru facilitatile de agrement turistic.

Localizata intr-o statiune reprezentativa pentru resursele sale turistice naturale cu calitati curative, Centrul Multifunctional Techirghiol urmareste valorificarea biodiversitatii si a resurselor turistice, prin crearea infrastructurii turistice de agrement necesare, adaptata dinamicii turismului international care propune un nou concept de abordare a turismului balnear: odihna si relaxare, avand in vedere tendintele societatii urbane, din ce in ce mai influentata de factori de stres la locul de munca si in viata personala.
Spatiile de ospitalitate si servicii de wellness si spa Centrului Multifunctional sunt organizate intr-o cladire unica, structurata pe 4  niveluri 2D+P+1E a caror suprafata construita de 1 275,0 mp si o suprafata construita desfasurata de 3076,50 mp.
Primul nivel, Demisol 1 este spatiu tehnic de sub piscina;
Al doilea nivel, Demisol 2 – servicii care utilizeaza preponderent resurse umede de tipul apei, namolului sau aburilor:
Piscina, hidroterapie
Hidromasaj cu saruri si uleiuri esentiale
Sauna uscata, umeda
Impachetari namol, impachetari cu plante si produse din plante
Bai de plate si produse din plante
Masaj uscat, masaj umed
Estetica faciala
Estetica corporala
Sala fitness
Cabinet prim ajutor
Grupuri sanitare si vestiare
Spatii comune

Al treilea nivel, Parter – servicii de organizare si facilitare a accesului la serviciilor Centrului Multifunctional:
Accesul principal in Centrul Multifunctional de Turism Balneo-Fizioterapeutic Techirghiol
Sala de asteptare
Sala de consiliere si programare servicii de wellness si spa
Clubul copiilor
Grupuri sanitare si vestiare
Spatii comune

Al patrulea nivel, Etaj I – servicii de tip relaxare, bai de soare , cosmetica si consiliere:
Bai de soare pe terasa deschisa a cladirii
Ingrijire corporala: manechiura, pedichiura, coafor
Servicii de bronzaj
Consiliere nutritionala
Diete si programe de alimentatie
Spatii comune

Centrul va fi deservit de o parcare cu  50  locuri, reprezentand 33 % din capacitate.
Utilitatile vor fi asigurate prin valorificarea infrastructurii orasului Techirghiol – alimentara cu apa, evacuarea apelor uzate, alimentarea cu energie eletrica. Suplimentar, Centrul va valorifica expunerea catre sud si potentialul de energie solara a zonei dobrogene prin includerea unei instalatii de producere a energiei electrice pentru uz propriu (panouri fotovoltaice) cu capacitate de cca 47 kW.
Accesul la drumul de legatura Eforie – Techirghiol se va face prinr-o  alee de acces amplasat in incinta delimitata juridic a proiectului, in lungime de  25 m si latime de 7 m
In contextul utilizarii namolului Lacului Techirghiol, Centrul va prelua namol de la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol care este prevazut cu un sistem de prelevare si purificare a namolului, de colectare a namolului. Dupa utilizarea lui in variile servicii care valorifica acasta resursa locala, namolul se returneaza catre Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, in vederea reintegrarii in Lacul Techirghiol. Aici se va consula cca. 100 kg namol pe zi. Aceeasi solutie va fi aplicata pana la obtinerea autorizatiei provizorii/definitive de prelevare a namolului sapropelic din lac.

Descrierea serviciilor Centrului Multifunctional Techirghiol

Serviciile de wellness si spa ajuta la revigorarea organismului si relaxare, stimuleaza circulatia, ard caloriile si remodeleaza corpul stimuland scaderea in greutate, reducerea nivelului de stress, ajuta la detoxifierea si curatarea corpului si formarea unui nou stil de viata, precum si la echilibrarea functionala si psihologica a organismului.
Serviciile Centrului Multifunctional vor valorifica si promova principala resursa locala de talie internationala: namolul si apa Lacului Techirghiol.
Oferta de servicii de agrement este structurata pe urmatoarele componente:
Wellbeing
Masaj umed si uscat de relaxare
Hidromasaj cu saruri si uleiuri esentiale
Sauna umeda si uscata
Hidroterapie
Infrumusetare si cosmetica
Estetica corporala
Estetica faciala
Bai si impachetari cu namol/ape minerale dobrogene
Bai si impachetari cu plante/produse din plante
Servicii de manechiura, pedichiura, coafor
Bronz organic
Fitness si miscare
Fitness, gimnastica aerobic, pilates
Piscina cu apa dulce, aquagym, aquajogging
Kinetoterapie (actiuni terapeutice prin diferite activitati care presupun miscare)
Detoxifiere si remodelare corporala
Consiliere nutritionala
Diete si programe de alimentatie
Impachetari corporale (pentru tratamente anticelulitice si de remodelare corporala)

Servicii suplimentare.
Centrul Multifunctional va oferi urmatoarele servicii suplimentare:
servicii de posta, telecomunicatii si publicitate: servicii telefonice locale, interurbane , internationale, acces la internet, fax, antena satelit;
pastrarea obiectelor de valoare ale turistilor;
oferirea de informatii turistice si culturale;
acordarea de prim ajutor in caz de urgenta (trusa medicala).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *