duminică, 9 august 2020
Acasă > Sport > Ce scrie presa internaţională despre succesul Simonei Halep la Doha. L’Equipe: “Kerber a întâlnit un mic demon”

Ce scrie presa internaţională despre succesul Simonei Halep la Doha. L’Equipe: “Kerber a întâlnit un mic demon”

Presa internaţională a alocat spaţii importante victoriei de la Doha a Simonei Halep, apreciind că jucătoarea din Constanţa a “demolat-o pe Kerber” (CNN) sau că a fost “un mic demon” (L’Equipe), în timp ce site-ul german ndr.de susţine că românca s-a dovedit a fi prea puternică pentru Angelique.

Site-ul televiziunii americane CNN notează că Simona Halep a demolat-o pe Kerber. “Jucătoarea de 22 de ani a demolat-o pe a şasea favorită Angelique Kerber din Germania după doar 66 de minute, scor 6-2, 6-3. În ciuda formei sale impresionante din ultima perioadă, Halep nu a crezut la începutul săptămânii că ar putea câştiga turneul. Halep a fost la conducerea jocului de la începutul partidei şi nu a mai cedat controlul până la final”, se arată pe site-ul citat.

Cotidianul sportiv francez L’Equipe o consideră pe Simona Halep ca fiind “un mic demon” şi un pericol pentru celelalte jucătoare. “Halep, pericolul tânăr. Învingătoare în meciul cu Angelique Kerber, românca de 22 de ani confirmă creşterea spectaculoasă din 2013. Angelique Kerber a întâlnit un mic demon la Doha. Foarte activă în apărare şi prezentă în atac, românca Simona Halep s-a impus în două seturi. Din păcate pentru Kerber, Halep s-a dovedit prea puternică în cea mai mare parte a jocului”, a scris un editorialist al L’Equipe.

L’Equipe este de părere că rezultatul obţinut de Halep la Doha nu reprezintă o mare surpriză. “Surpriza e mică având în vedere că ne referim la câştigătoarea premiului WTA pentru cea mai impresionantă ascensiune în 2013, un premiu acordat în urma celor şase victorii din circuit”, a mai notat L’Equipe.

Agenţia de presă Associated Press a scris că Halep a reuşit la Doha să învingă pentru prima oară trei jucătoare din Top 10 la acelaşi turneu: ” Halep învinge trei jucătoare din Top 10 în drumul spre titlul de la Qatar Open. Simona Halep, cap de serie numărul 7, a câştigat primul său titlu din acest an după ce a învins-o cu scorul de 6-2, 6-3 pe favorita numărul 6 Angelique Kerber din Germania în finala turneului de la Qatar Open. Este al şaptelea titlu pentru Halep, după ce le-a câştigat pe precedentele şase anul trecut. Pentru prima oară, Halep a învins trei jucătoare din top 10 la acelaşi turneu – numărul 7 Sara Errani în sferturile de finală, numărul 4 Agnieszka Radwanska în semifinale şi pe a noua jucătoare, Kerber.”

Agenţia France Presse crede că Simona Halep, “o stea în ascensiune”, a confirmat prin acest trofeu rezultatele bune obţinute în 2013, când a câştigat şase turnee, apreciind că stilul româncei le pune în dificultate pe adversare. “Simona Halep şi-a confirmat statutul de stea în ascensiune în circuitul WTA, după ce a câştigat duminică cel mai mare turneu din carieră într-o manieră impresionantă contra sportivei Angelique Kerber la Qatar Open. Încă o dată, ritmul de lovire al lui Halep şi jocul ei îndrăzneţ au pus o jucătoare mai experimentată şi mai bine cotată sub o presiune continuă care a forţat-o să comită greşeli necaracteristice. Ea a fost aproape de a-şi ceda serviciul la începutul setului doi, la scorul de 1-2, dar şi-a revenit repede. La final, tenacea şi de obicei consistenta Kerber a terminat meciul cu o dublă greşeală”, a mai scris AFP.

Agenţia de presă americană UPI a dezvăluit faptul că ambele jucătoare se aflau la a zecea finală, însă raportul finalelor câştigate-pierdute era în oglindă. “Favorita şapte Simona Halep a câştigat cel de-al şaptelea turneu din carieră. Românca de 22 de ani şi-a îmbunătăţit recordul de finale câştigate/pierdute ajungând la 7-3, în timp ce Kerber, care a jucat tot a zecea finală a carierei, a ajuns la trei finale câştigate şi şapte pierdute”, a scris upi.com.

Site-ul german ndr.de crede că Simona Halep a fost prea puternică pentru Kerber, iar victoria ei este meritată: “Kerber ratează titlul la Doha. Simona Halep a fost prea puternică: jucătoarea de tenis Angelique Kerber a pierdut în mod clar finala turneului WTA de la Doha. Kerber pur şi simplu nu a găsit niciun remediu contra româncei. Victoria lui Halep a fost pe deplin meritată.”

Site-ul de specialitate francez welovetennis.fr este de părere că Simona Halep va mai urca în clasamentul mondial în următoarele săptămâni, având în vedere că are puţine puncte de apărat. “Aveţi grijă la Halep. Cu titlul câştigat la Doha, Simona Halep a ajuns pe cea mai înaltă poziţie din carieră. Acum este a noua jucătoare a lumii, dar este umăr la umăr cu Angelique Kerber, locul 8 WTA, şi Jelena Jankovici, 7 WTA. Dacă românca va continua în acelaşi mod, ea ar mai putea urca nişte poziţii, având în vedere că are puţine puncte de apărat până în mai”, a conchis welovetennis.fr.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *