sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Eveniment > Ce se va întâmpla cu Flaminia?

Ce se va întâmpla cu Flaminia?

Soarta navei Flaminia este în continuare incertă. Deși vasul ar trebui să plece la decontaminare în Danemarca, mai mulţi marinari aflaţi la bord au refuzat deplasarea. Şase filipinezi, care se temeau că nava avariată şi încărcată cu substanţe periculoase le pune vieţile în pericol, au cerut repatrierea.

Nava Flaminia ar putea pleca chiar în această săptămână, însă vasul este ţinut pe loc din lipsa unei notificări ce trebuie eliberată de Agenţia pentru Protecţia Mediului din România.

„ Acum când pleacă din România spre Danemarca trebuie să dețină o notificare în care să fie trecute codurile tuturor deșeurilor care se află la bordul navei. Această notificare trebuie emisă de Autoritatea pentru Protecţia Mediului din România.  ” a afirmat Prefectul Constanţei, Eugen Bola.

Şase dintre cei 19 marinari aflaţi la bordul navei au refuzat să navige, considerând deplasarea un real pericol. Echipajul a apelat la Sindicatul Liber al Navigatorilor şi a cerut repatrierea.

“ Am avut o plângere din partea a cinci navigatori cum că nu doresc să continue să lucreze pe Flaminia. Ei au fost repatriați miercuri seară. ”  a declarat Adrian Mihălcioiu , liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

În timp ce marinarii se tem de producerea unui accident, prefectul Constanţei exclude o asemenea posibilitate.

„ O asemenea posibilitate este exclusă, dar dincolo de orice îndoială, autoritățile române sunt pregătite să facă față oricărei situații.   ” a spus Prefectul Constanţei, Eugen Bola.

„ Nava nu prezintă siguranță 100% pentru navigație, acest lucru este vizibil și cu ochiul liber. ” a precizat Adrian Mihălcioiu , liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Dacă nava va pleca spre Danemarca, toate costurile vor fi suportate de armatorul german.

„ Costurile deplasării și decontaminării vor fi suportate în întregime de armator prin intermediul asiguratorului. ” a adăugat Prefectul Constanţei, Eugen Bola.

Nava Flaminia a ajuns în România în luna mai pentru a fi reparată în şantierul Naval din Mangalia, după ce anul trecut a suferit un incendiu la bord. Pe vas se aflau 2800 de containere cu mărfuri generale şi 149 cu substanţe chimice.

Autor:  Ana-Maria Stancu.

One thought on “Ce se va întâmpla cu Flaminia?

  1. Niciodata nu se schimba toti marinarii !

    Am fost pe Flaminia pentru verificari, nava poate naviga !

    Se cauta motive, sa se descarce la noi tot…nimeni nu stie ce substante au fost pe nava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *