vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Ce spune ministrul Niţă despre preţul gigacaloriei din Constanţa

Ce spune ministrul Niţă despre preţul gigacaloriei din Constanţa

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a răspuns unei interpelări referitoare la reducerea preţului gigacaloriei pentru constănţeni, adresată de senatorul PDL Christian Gigi Chiru.

În documentul trimis parlamentarului constănţean, ministrul cabinetului Ponta arată cine este adevăratul vinovat pentru chinul prin care trec locuitorii Constanţei, iarnă de iarnă, trăiesc cu frica facturii la întreţinere. „În conformitate cu prevederile cadrului legal existent, printre atribuţiile exercitate de către Departamentul pentru Energie în realizarea funcţiilor sale nu se regăseşte stabilirea preţului agentului termic/gigacaloriei, acesta fiind de resortul autorităţilor locale şi/sau Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. (…) Cunoaştem, de asemenea, că din anul 2011 municipalitatea Constanţa a decis să nu mai suporte subvenţia pentru călădură, tariful pentru gigacalorie fiind integral suportat de populaţie”, se arată în răspunsul semnat de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. De asemenea, membrul cabinetului Ponta a mai precizat că „deşi livrată de aceeaşi societate, respectiv SC Electrocentrale Bucureşti, energia termică livrată populaţiei din Constanţa este de peste două ori mai scumpă decât cea plătită de consumatorii din Bucureşti, lucru ce poate fi ajustat prin decizia Primăriei constănţene de a suporta, ca în celelalte oraşe din ţară, o parte din preţul gigacaloriei”.
„Din răspunsul ministrului Niţă, un ministru USL, nu putem înţelege decât reaua-voinţă a lui Mazăre, răutatea cu care acest primar îi tratează pe constănţenii. A fost uşor să dea vina pe diverse guverne sau pe adversarii săi politici, arătând constănţenilor o realitate deformată, manipulând populaţia iar, pe de altă parte, i-a jecmănit pe locuitorii Constanţei în cel mai ruşinos mod. În loc să ajute constănţenii pe timp de iarnă prin subvenţionarea gigacaloriei, administraţia condusă de Radu Mazăre a ales să-şi îndoape în continuare prietenii şi partenerii de afaceri care pun mâna prea uşor pe contractele Primăriei Constanţa şi pe banii colectaţi cu japca prin taxe şi impozite.
Constănţeni, nu guvernele trecute sunt vinovate pentru faptul că vă daţi întreg salariul pentru a plăti căldura iarna, că staţi la cozile ruşinii pentru a obţine o subvenţie din parte Primăriei, ci Radu Mazăre şi majoritatea PSD din Consiliul Local!”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *