vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Eveniment > Ce spune procurorul general despre șefa DIICOT

Ce spune procurorul general despre șefa DIICOT

Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a comentat situaţia creată de reţinerea procurorului şef al DIICOT, Alina Bica.

“Sunt mulţumit de ofensiva justiţiei împotriva corupţiei. Sunt dezamăgit că sunt procurori care nu au înţeles că trebuie să respecte legea chiar şi când sunt detaşaţi în alte funcţii. Faptele au fost săvârşite în calitatea de secretar de stat”, a declarat Niţu.

Procurorul General a afirmat că imaginea DIICOT în străinătate nu va fi afectată de situaţia creată. “Am insistat că este foarte important de precizat că faptele nu au fost săvârşite în exercitarea funcţiei de procuror. DIICOT este o instituţie foarte puternică şi profesionistă în cadrul Ministerului Public şi activitatea sa este apreciată pe plan internaţional. Colaborarea cu alte instituţii internaţionale este foarte importantă”, a explicat Niţu.

Tiberiu Niţu va afigura conducerea DIICOT, împreună cu procurorul şef adjunct Georgiana Hosu. Niţu aşteaptă demisia Alinei Bica, în caz contrar urmând să o revoce din funcţie. “Conducerea DIICOT va fi asigurată de doamna procuror şef adjunct, împreună cu mine. Legea prevede că procurorul general conducere DNA şi DIICOT prin intermediul procurorilor şefi. Voi solicita revocarea din funcţia de conducere şi există şi instituţia revocării din DIICOT”, a mai declarat Procurorul General.

“Doamna Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie, în cazul de faţă destul de serios afectată”, a concluzionat Procurorul General al României.

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *