Acasă > Sanatate > Ceaiurile fac minuni

Ceaiurile fac minuni

Într-un clasament al celor mai populare băuturi din lume, ceaiul ocupă locul al doilea și  este totodată, o componentă importantă a vieții sociale. Ce beneficii majore pentru sănătate poate aduce o cană de ceai?

Ceaiul verde este cel mai popular și cel mai consumat, fie simplu fie cu lapte, pentru că diminuează semnificativ nivelul glucozei din sânge, stimulează activitatea cerebrală, fiind puternic antioxidant și diuretic și dacă este consumat după fiecare masă, intensifică arderile din organism, ajutând astfel la slăbit.

Ceaiul de fructe de pădure, preferatul copiilor. Este un tonic fizic și psihic, vitaminizează și regenerează, ajută la reducerea edemelor și  mărește rezistența corpului la caldură. Afinele conțin mai mulți antioxidanți decât orice alt aliment, fiind de trei ori mai bogate în aceste substanțe decât vinul roșu.

Ceaiul de Hibiscus este  răcoritor și  reduce transpirația în zilele caniculare, ajută la purificarea sângelui, favorizează creșterea părului; atenuează simptomele premenstruale și ține în frâu bufeurile postmenopauză; folosit extern, grăbește vindecarea rănilor și mărește elasticitatea pielii.

Ceaiul de Iasomie are proprietăți de calmare și relaxare, de regenerare a energiei fizice, de mare ajutor în perioadele de oboseală și surmenaj fizic și psihic, și îmbunătățește circulația sângelui, reglând tensiunea arterială.

Ceaiul de Mentă băut după fiecare masă stimulează digestia. Infuzia de mentă este utilă în stările de oboseală, suprasolicitare intelectuală, stres sau epuizare. În amestec cu ceai verde, menta este energizantă și stimulează celulele nervoase.

Ceaiul de salvie ajută la eliminarea toxinelor din organism, combate gripa și problemele pulmonare; ajută la tratarea epilepsiei și a durerilor în piept; este folositoare în cazul durerilor în gât și a tusei; întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria.

Consumul de ceai ar trebui să facă parte din „trusa” indispensabilă pentru sănătatea trupului şi a spiritului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *