Acasă > Social > Cei care nu şi-au echipat maşina cu anvelope de iarnă, riscă nu doar o amendă din partea poliţiei

Cei care nu şi-au echipat maşina cu anvelope de iarnă, riscă nu doar o amendă din partea poliţiei

Ei pot fi amendați și de societăților de asigurare! Firmele spun că au luat această decizie, în urma statisticilor potrivit cărora un număr foarte mare de accidente au fost produse din cauza neechipării corespunzătoare a maşinii pentru iarnă.

„Ne-am aliniat la noile condiţii europene. Un derapaj e mai uşor de controlat cu anvelope de iarnă. Anvelopele nu trebuie să fie noi, dar trebuie să fie pe toate roţile. Evident, dacă anvelopele sunt prea uzate, nu se acordă despăgubire, fie că sunt de iarnă în sezonul rece, fie că sunt normale, în afara sezonului rece“, se arată într-un comunicat al unei societăți de asigurare.

Fiecare firmă are propriile condiţii.

Groupama Asigurări : „nu se despăgubeşte dauna pe Casco dacă aceasta s-a produs în condiţii de iarnă, iar maşina asigurată nu era dotată corespunzător sezonului“.

Generali Asigurări :  „în cazul producerii unui eveniment asigurat, de către un şofer care conduce un autovehicul neechipat de iarnă, despăgubirile acordate se diminuează cu 30%. .

Astra Asigurări : „în situaţia în care asiguratul circulă pe propria răspundere, folosind anvelope neadaptate la condiţiile de drum şi are loc un risc asigurat, din cauza acestuia, noi nu plătim”

Asirom : „În cazul avarierii autovehiculului asigurat, se aplică o franciză procentuală din cuantumul pagubei, dacă acesta nu era echipat, în momentul producerii daunei, cu anvelope de iarnă“.

Cert este că şoferii au de unde allege atunci când vine vorba de achiziţionare de anvelope pentru sezonul rece.

Mulţi dintre şoferi cunosc deja politica firmelor de asigurări, aşa că  şi-au echipat maşina din timp.

În România se vând de aproape două ori mai multe anvelope de iarnă decât pneuri de vară. Mai exact, piaţa locală a înghiţit anul trecut peste 2,3 milioane de cauciucuri de iarnă, iar anul acesta estimările arată că se vor vinde alte două milioane de unităţi. Oamenii legii anunţă că amenda pentru neechiparea corespuzătoară a maşinii pentru sezonul rece poate ajunge până la 1.300 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *