Acasă > Social > Cei mai faimoși angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție Constanța: Câinii care luptă cu infractorii şi lucrează împreună cu poliţiştii şi jandarmi

Cei mai faimoși angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție Constanța: Câinii care luptă cu infractorii şi lucrează împreună cu poliţiştii şi jandarmi

Nu fac grevă, vin la program şi nu cer măriri de salarii. Îşi fac doar meseria. Vorbim despre câinii care luptă cu infractorii şi lucrează împreună cu poliţiştii şi jandarmi. Iar pentru orice descoperire sau intervenţie, patrupedele aflate în slujba legii sunt recompensate. Când ajung la vârsta de pensionare, aceşti câini ajung în majoritatea cazurilor la cei care i-au pregătit. Pe ei îi şi recunosc de stăpâni, informează B1TV.

Betty este un labrador în vârstă de șase ani. Împreună cu celelalte colege ale ei, nu lasă niciun traficant să treacă neobservat prin Portul Constanța.

Câinii-detectivi le arată polițiștilor de frontieră locurile unde ar putea fi ascunse țigările de contrabandă sau drogurile.

“A găsit zece cartoane de ţăgări ascunse pe o conductă, la o navă, eu nu am avut încredere în ea atunci, a găsit, mi-a semnalat.
Am controlat mai amănunţit şi, într-adevăr, câinele a avut dreptate”, spune stăpânul său.

Bella lucrează pentru Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

Nou-intrată în rândurile câinilor polițiști, ea se pricepe de minune să ia urma omului. Chiar dacă este cea mai tânără, în doar două luni și jumătate de când a devenit angajat cu acte în regulă la IPJ Constanța, a participat la multe acțiuni de căutare. Toate cu succes.

Ultima dintre ele a fost cea de la Chirnogeni, acolo unde un bătrân a fost tâlhărit în propria locuință. Bella a fost dusă la casa pensionarului de unde a luat urma hoților. Apoi, i-a condus pe polițiști la ușa infractorilor, care imediat și-au recunoscut fapta.

La DIAS, sunt Costel și Dentos, un ciobănesc belgian și un Rottweiler, pregătiți în orice moment să le vină de hac infractorilor.

“Ne bazăm pe acești câini de serviciu întrucât sunt de un real ajutor. Avem câini specializați pe două domenii: pe linie de intervenție și detectare explozivi. Cei de intervenție îi folosim pentru prinderea infractorilor periculoși, iar cei pentru detectare, îi pregătim și îi folosim în cazul unor colete suspecte, diverse alerte pe raza municipiului Constanța și a județului.” , a precizat un reprezentant al IPJ Constanța.

Tot pentru intervenție în situații de criză sunt folosiți și câinii de la Jandarmerie, şi anume opt ciobănești germani cu vârste între trei și șase ani.

Când ating vârsta de pensionare, câinii polițiști ajung în 99% dintre cazuri la cei care i-au pregătit și antrenat pentru misiuni. De altfel, pe ei îi şi recunosc de stăpâni.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *