luni, 10 august 2020
Acasă > Sanatate > ”Cel mai curat spital din Europa”

”Cel mai curat spital din Europa”

România concurează cu Germania, Luxemburg şi Irlanda pentru un titlu care ar putea spăla, pe plan internaţional, imaginea sistemului sanitar din ţara noastră. ”Cel mai curat spital din Europa” ar putea fi declarat un centru privat din Braşov, considerat principalul favorit de către reprezentanţíi Oganizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Spitalul braşovean corespunde normelor sanitare internaţionale, lucru rar întâlnit în ţara noastră.

“Folosim dezinfectanţi de înaltă clasă, de nivel înalt, pe care-i rotim conform reglementărilor în vigoare. Curăţenia în saloane se face după grafice bine puse la punct. (…) Facem probe de autocontrol lunar pentru a vedea starea de curăţenie microscopică a spitalului”, a declarat Andreea Moldovan, specialist boli infecţioase.

La etajul la care se află blocul operator sunt circuite separate pentru intrarea personalului, manipularea instrumentarului şi pentru evacuarea deşeurilor. Totul pentru a evita contaminările.

“Deşeurile se colectează separat, cele biologice separat, cele toxice separat şi deșeurile separat. Avem circuite pentru fiecare tip de deşeuri, colectarea se face în recipienţi speciali cu pictogramă deşeu toxic sau deşeu biologic”, a declarat Ioan Cotoară, director îngrijiri medicale.

Totul se datorează bunei organizări şi competenţei de care dau dovadă cadrele medicale.

“Aici, sau faci sau nu faci, nu există să faci ceva pe jumatăte, totul pleacă de la infrastructură”, a spus Bogdan Anghelache, manager spital.

Unitatea sanitară are 200 de angajaţi, un bloc operator format din trei saloane ultra moderne şi 100 de paturi. Rezultatul competiţiei între spitale va fi dat în câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *